Григор Димитров: Голям баскетболен фен съм

Възхищавам се на Коби Брайънт и Леброн Джеймс

Григор Димитров даде специално интервю за най-големия спортен всекидневник в Италия - "La Gazetta Dello Sport".

Гришо сподели, че извън тениса най-много обича да гледа мачове от Националната баскетболна асоциация на Съединените щати и Канада, като се възхищава на играчи като Коби Брайънт и Леброн Джеймс, които за него са фантастични спортисти и невероятни шампиони.

Българският тенисист добавя, че тъй като живее в Лос Анджелис, когато има време, с удоволствие ходи на баскетболни мачове.

Григор Димитров коментира още, че със стреса след загуба се справя като прави всичко възможно да не мисли за тези мачове. Българинът добавя, че се стреми да не пренася емоциите си от победи или загуби на корта в личния си живот.

Тенисистът казва още, че рядко използва социалните мрежи и никога не се е вълнувал от това какво се пише за него.

Григор Димитров разкрива, че когато не участва в турнири обича да си седи у дома пред телевизора.

Българският тенисист разказва, че доскоро едно от любимите му занимания е било да кара велосипед, но сега доста рядко му се случва това заради твърде многото ангажименти.
Запитан с какво би се занимавал, ако не бе тенисист, Димитров казва, че вероятно с друг спорт. Той отбелязва, че майка му е била волейболистка. Димитров е категоричен, че спортът му е в кръвта, а заради това, че баща му е треньор по тенис, още от тригодишен е прекарвал дълги часове на корта.

Българинът определя като най-труден свой съперник испанецът Рафаел Надал.

Григор Димитров коментира, че като дете негов кумир е бил Роджър Федер, като сега е горд, че с швейцареца са приятели.