Млади доктори създадоха социална мрежа само за медици

Общество

02-06-2015, 18:27

Снимка:

© Pixabay

Автор:

БългарияУтре

Всичко от Автора

За по-малко от месец Medicalbook.bg набра над 1000 потребители

Специализантите Деян Попов, Радислав Наков и Радина Цекова са авторите на нова социална мрежа в интернет пространството. Medicalbook.bg е предназначен само за български медици и за по-малко от месец от пускането му вече има над 1000 потребители, пише Дневник.

Платформата е единствена по рода си у нас. Насочена е не само към лекарите, но също и към стоматолозите, фармацевтите, медицинските сестри, акушерките, фелдшерите, студентите и други медицински специалисти. Регистрацията става след въвеждане на професионален код към съответната съсловна организация, към която членуват.

В медицинския фейсбук професионалистите могат да се включват в групи и дискусии по специалности и интереси, да научават за събития в професионалната си сфера, да контактуват и да се "сприятеляват" помежду си. Целта е да се създаде среда за обмяна на добри практики, опит, идеи и информация, казват авторите, които са и основатели на Асоциацията за развитие на медицинската общност (АРМО).

"Медицината е отборна игра, в която всеки медик има съществена роля за излекуването или подобряването на качеството на живот на пациента. Вярваме, че medical book ще мотивира медицинските специалисти в страната да работят по-често в екип и да се допитват ежедневно едни до други", споделят още младите лекари.