1-7 юни: Позитивен обрат

Астрологична картина на седмицата. Пълнолуние във вторник, 2 юни, в 19,18 ч. Венера в Лъв от петък до октомври.

Въпреки че Меркурий продължава да се движи назад и да създава условия за нелепи ситуации, в предстоящата седмица ще се появят и положителни перспективи и тя се очертава като далеч по-резултатна от предходните две. Ще можем най-после ако не да формулираме и поставим действително реалистични цели пред себе си, то поне да вземем временни решения или да решим краткосрочни задачи. Предстоящото във вторник Пълнолуние допълнително ще генерира емоционален подем и ще ни даде възможност да проявим повече смелост и решителност. Мнозина ще се почувстват готови за постъпки и разговори, които до момента са били невъзможни по една или друга причина. Много е важно обаче накъде ще насочим този енергиен ресурс. Изберете си значима цел, иначе той може да изтече в конфликти, изясняване на взаимоотношения и рисковани ситуации.
 
От четвъртък до събота, Вселената ще подкрепя мащабните ни начинания и благородните ни постъпки. Ще се откриват нови перспективи, ще се предлагат нови възможности. А пробудените стремежи към постижения ще подтикват дори и най-миролюбивите личности да се опитат да "завоюват" нови територии. Подкрепата обаче е за тези, които са способни да обвържат своите лични цели с обществените, колективни интереси и са готови да работят за всеобщото благо. Ще нарасне и ролята на посредничеството и преговорите в успеха на деловите ни начинания. Ретроградния Меркурий обаче все още подсказва, че за да можем да разчитаме на успех, трябва да се върнем в миналото, а не да се впускаме в нови начинания, да възстановим стари делови връзки, да предоговорим условията по съществуващи делови споразумения, да платим стари дългове и да се освободим от поети задължения. Марс в Близнаци пък ни подсказва, че скоростта е предимство и сега не е време да се задълбочаваме в подробностите, а да се постараем да свършим колкото може повече, ако се налага няколко неща едновременно.
 
В петък Венера отива на гости на Слънцето в царствените палати на Лъва откъдето цяло лято ще диктува както системата от ценности и модните тенденции, така и условията, при които ще се развиват романтичните взаимоотношения. А това означава много блясък, драматизъм и засилено усещане за лично достойнство. Никой не може да остане равнодушен пред лъвската енергетика. Ще ни се иска разкажем за чувствата си на целия свят, да ги извезем от сферата на личното пространство и да ги демонстрираме с комплименти и щедри подаръци. Нейното състояние е пряко свързано и с финансовото ни благополучие, което през този период ще зависи до голяма степен от късмета и възможността да превърнем талантите и хобитата си в източник на доходи. И доколкото Лъвът е щедър и демонстративен, а Венера-любителка на разкоша, немалка част от допълнително генерираните доходи веднага ще се трансформират в скъпи, бутикови и качествени вещи, удоволствия и развлечения. Но тъй като Венера ще гостува на Слънцето през цялото лято, поради предстоящата и ретроградна фаза, тепърва ще си говорим за нея. Засега е важно да обърнем внимание на посланията и подаръците и в петък и събота, тъй като заради подкрепата на Сатурн в тези дни, всичко което тя ни предлага ще бъде стабилно, надеждно и устойчиво във времето. Включително и романтичните връзки.
 
Желая ви успешна и ползотворна седмица и романтичен уикенд.