България обърна Канада за първата си победа в Световната лига от 0:2 на 3:2

Волейболистите загубиха с 1:3 от "кленовите листа" на старта на турнира

Волейболистите на България взеха реванш за загубата от Канада в първия мач от Световната лига с 1:3. Във втората среща нашите губеха с 0:2, но в крайна сметка спечелиха с 3:2.

"Важното е, че успяхме да спечелим мача. Не искам да оставям впечатление, че е без значение победата в груповата фаза. При всички случаи е хубаво, че побеждаваме, защото така се расте. Важно е, че успяхме да обърнем мача", каза Константинов.

Класирането на България в груповата фаза във втората група няма значение, тъй като отборът си е осигурил място във финалите като домакин. Селекционерът вече обясни, че това му дава възможност да пуска млади състезатели. В двете срещи с Канада игра дебютантът Любомир Агонцев от "Монтана".

"Втората част на мача я изиграхме по категоричен начин. Може би малко несправедливо се получи във втория гейм. Този гейм беше наш. Можехме и да го спечелим и да вземем три точки. Разликата между нас и Канада най-вече е игровото ниво. Вижда се, че Канада е по-обиграният отбор. Те имат осем мача, а за нас беше едва втори. Очаквам от мач на мач да играем все по-добре и като сработка, и като тактическа дисциплина", добави селекционерът.

Той определи като незаобиколим проблем разделянето на отбора на две заради предстоящите европейски олимпийски игри в Баку. "Ще се опитаме с тези момчета, с които заминаваме, да обиграем този състав за Световната лига. Също така  и да дадем възможността на някои състезатели да поиграят повече."

Съставът, участващ в Световната лига, заминава във вторник за дълго турне. То включва гостуванията на Куба (5 - 7 юни), Канада (12 - 14 юни) и Аржентина (19 - 21 юни).