Радан Кънев се изчервил, когато разбрал, че ДСБ има депозит в КТБ

Често се съветва с Иван Костов, призна съпредседателят на Реформаторския блок

Заради чужди депозити не мога да се червя. Това каза Радан Кънев отговори на въпрос дали се изчервява заради депозита на Иван Костов в КТБ. „Аз съм доста свенлив човек и често се изчервявам. Доста се червих, когато разбрах, че ДСБ има депозит в КТБ”, продължи Лидерът на ДСБ пред Нова телевизия.

Запитан дали като наследник на Костов му тежи наследството, Радан Кънев заяви: „Мразя семейните метафори в политиката, както брачните и разводните. Знам на кого съм наследник и това не е Иван Костов”, заяви Радан Кънев. Той допълни: "Иван Костов е много сериозно подготвен икономист, с когото от време на време се срещам и съветвам. Той не е призрак, който ме преследва. За КТБ сме разговаряли, но той изобщо не можа да ме убеди в позицията си".

"Проблемът в Гърмен е проблем на липсата на прилагане на закони. Проблем на липсващата държава. Гетото в Гърмен и гетото на прокурорите, в което външен човек не може да влезе, са един и същ модел, те са бели петна. Единствената разлика в "белите петна", където живее мафията и "белите петна", където живеят ромите, е в медицинското обслужване", каза лидерът на ДСБ.

"Нови лица като Ненчев трябва да получат допълнителен шанс. Старите, колкото по-рано си отидат, толкова по-добре. Незаменими хора няма, но кой би могъл да смени Петър Москов като министър, например в сегашната ситуация", заяви Радан Кънев, по повод исканата от Георги Първанов оставка на министър Николай Ненчев заради отварянето на досиетата на военното разузнаване.