Мила Йовович кръсти дъщеря си в руска църква (СНИМКИ)

Кръстници на детето са музикантът Крис Бренър и фотографът Мария Грациа Бруна

Холивудската актриса Мила Йовович не e загърбила православието и християнските си корени, даже напротив. Красавицата кръсти двумесечната си дъщеря Дашиел Идън в православна църква, Катедралата Преображение Господне в Лос Анджелис.


Красивата майка публикува кадри от събитието в Instagram, като първо направи последователите си свидетели чрез снимка на двете си дъщери, в сестринска прегръдка, в събота, а във вторник тя разкри и повече от Светото тайнство, като публикува черно-бели кадри, на които е и тя.

Явно съпругът на Мила – американският режисьор Пол Андерсън, няма нищо против християнската вяра, след като и двете му дъщери вече са православни християнки като майка си. Кръстници на детето станаха близките приятели на Йовович музикантът Крис Бренър и фотографът Мария Грациа Бруна (която е направила и снимките от кръщенето).
39-годишната актриса, чиято майка е от Украйна, а баща от Черна гора, е отгледана в САЩ от 5-годишна, но уважава своите корени и по всичко личи, че ще възпитава й своите деца в същото.

Мила също обясни на феновете си, защо е била обвита със старомоден шал и обяви името, дадено на дъщеря й при кръщението.

"Когато говорим на руски я наричаме Даша, кръстена е на светицата Дария. Удивителен факт Дашиел е родена на 1 април, в деня на нейната светица покровителка (кръщенето се проведе в Руската православна църква в Лос Анджелис, където жените традиционно трябва да покриват главите си, преди да влязат)."- обяснява Мила.
Голямата й дъщеря Евърли е вече на 7 години.