Авиокомпания свали певица от борда заради плачещо дете

Докато самолетът се връщал към терминала, малчуганът вече спял дълбоко

Американската авиокомпания SkyWest Airlines прекъснала преждевременно  пътуването на канадската певица Сара Блекуд заради плачещо дете. Самата певица се оплака в  Twitter.

Вокалистката на Канадската рок банда Walk Off Earth, която, между другото е бременна, е била свалена от полета, само защото синът й плачел по-силно от нормалното.

"Очевидно е, моя двугодишен плачещ син е твърде голяма заплаха" - предполага Сара. Авиокомпанията обясни отстраняването на пътника от въпросния полет с поведението на сина й определяйки го като заплаха за безопасността на полета.

"Противно на изискванията по време на движението на въздухоплавателното средство на земята детето не беше седнало на седалката, както се изисква от федералните разпоредби, а постоянно се появяваше на пътеката" – цитира представител на компанията Франс прес.

На свой ред, канадката отговори, че детето е седяло здраво привързано към седалката и това може да потвърди седящата в съседство жена. Други пътници също в социалните мрежи осъдиха действията на екипажа и стюардесата в социалните мрежи. Те отбелязват, че по времето, когато самолетът се върнал към терминала, бебето спяло дълбоко.

Плачещият малчуган