Взлом в дома на Едвин Сугарев, пипан е личният му пистолет

Докато снощи журналистът е коментирал разкритията си за КТБ в тв предаване, тарашили къщата му

Снощи неизвестни са проникнали в дома на бившия депутат и посланик Едвин Сугарев, докато в жилището е нямало никой. През това време Сугарев е участвал в теливизионно предаване по bТВ, коментирайки темата за аферата КТБ.

"Следите от взлома бяха видими, но най-притеснителният факт бе, че е пипан законно притежаваният от мен пистолет. От него са извадени всичките патрони. Приемам този знак като вид предупреждение, или при необходимост и самоотбрана да не мога да използвам оръжието", обясни пред Faktor.bg политикът.

За инцидента е уведомено МВР, а в жилището на Сугарев е пристигнал екип от криминалисти. Няколко часа по-късно вечерта, докато се е движел из София, автомобилът му е бил демонстративно следен от черна лимузина.

Едвин Сугарев потвърди, че се притеснява и за близките си, защото към тях също са отправяни косвени заплахи. Според него атаката идва заради журналистическото разследване по аферата с банката на Цветан Василев. Само след дни то ще бъде официално представено като документална книга.

"В сряда представих в БТА разкритията, до които съм стигнал, а снощи участвах в телевизионно предаване за КТБ, и ето - атаките не закъсняха", обясни подозренията си Сугарев.