Ремонтите по магистралите се движат по план

Все пак някои участъци по „Тракия” ще останат затворени през юли, а други и до края на годината, призна Павлова

Всички ремонти по автомагистралите в България се движат по план. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на конференция на тема "Кохезионната политика 2014 - 2020г. - предизвикателства и перспективи", предаде Агенция "Фокус". 

"Има малки усложнения, заради едно допълнително съоръжение, което се налага направим, извън двата големи виадукта, които правим на АМ "Хемус". Имаме да довършим виадуктите "Бебреш" и "Елешница". На няколко километра от "Елешница" има друго съоръжение, което е в аналогично лошо състояние, така че трябва да добавим и него, а нямаме допълнителен ресурс. Това е едно от предизвикателствата, но ние сме длъжни да го ремонтираме. В момета то също е частично затворено за движение", посочи Павлова. 

Тя обясни, че интензивно се работи по няколко моста на АМ "Тракия", намиращи се в участъка от 5 до 90 км. "Там трябва да се правят допълнителни проучвания, за да се установи дали трябва да се подменя основата и изолацията. Самите ремонти, по отношение на магистралната част, ще бъдат завършени на 1 юли. Тези съоръжения, които касаят подмяна на изолация или нови греди, се изисква повече технологично време. Може да има няколко участъка от 200 - 300 метра, които ще бъдат затворени през юли, а някои и до края на годината", допълни Павлова.