77 български града промениха своя облик

Региони

29-05-2015, 12:08

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето кои са най-добрите градове в България (Фоторепортаж)

В тях бяха инвестирани над 360 млн. лв. по ОП "Регионално развитие", заяви Лиляна Павлова

Въпреки многото предизвикателства, с които се срещнахме, към днешна дата съм убедена, че ще можем успешно да завършим ОП "Регионално развитие". Трябва не само да отчетем едни числа, усвоени в някаква инфраструктура. Благодарение на ОП "Регионално развитие" над 77 града промениха своя облик. 

Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на конференция на тема: "Кохезионната политика 2014 - 2020г. - предизвикателства и перспективи", предаде Агенция "Фокус". 

"Над 77 български града получиха инвестиции от 360 000 000 лева, с които градската среда беше обновена - улица, пешеходни зони, вело-алеи и много паркове. Това няма пряк икономически принос за развитието на икономиката, но има своя индиректен принос, което е важно, защото хората трябва да живеят в обновена градска среда", посочи министър Павлова. 

По думите ѝ паралелно с това над 1500 сгради са били реновирани и обновени, между които много обществени сгради и училища. "Почти 100 туристически атракции бяха финансирани по нашата програма, включително и над 380 сгради на културната инфраструктура - театри, опери, читалища и музеи. Вярвам, че програмата е един букет от инвестиции в градската среда, която със сигурност промени живота на гражданите в населените места", допълни още министър Павлова.