Волейболните национали проведоха открита тренировка

Владо Николов има почивен ден, Андрей Жеков се занимава с възстановителни процедури

Националният отбор на България по волейбол проведе открита тренировка в "Арена Ботевград". От състава отсъстваше единствено капитанът Владимир Николов, предава Bgvolleyball.com.

"Владо има почивен ден само днес. Преценихме, че хората, които са имали по-натоварена програма през сезона или имат леки здравословни проблеми е добре да почиват в днешния ден. Същото се отнася и за Андрей Жеков. Той имаше проблеми след първенството с травма в ръката и с коляното. Андрей се занимава с възстановителни процедури и се готви с фитнеса, но няма да тренира с топка. Преценихме, че е по-добре до края на месеца да не играе с топка", заяви Константинов.

"Владо Николов беше капитан на националния отбор преди всички от тук присъстващите. Ситуацията е такава, че просто старият капитан се завърна в отбора", допълни селекционерът.

Официалната пресконфернция преди мачовете на България срещу Канада ще се проведе на 29 май (петък) от 11:00 часа в хотел РИУ Правец. На нея ще присъстват селекционерите Пламен Константинов и Глен Хоуг, капитаните на отборите Владимир Николов и Фредерик Уинтерс, както и президентът от комисията по правилата на играта към FIVB (Международната федерация по волейбол) Александър Джеймс Стил от Шотландия. Към него ще могат да се задават въпроси свързани с волейболните правила и критериите, по които от тази година ще се определя класирането в Световната лига.