Ирина Фалкони обърна Сесил Каратанчева

Нашата тенисистка започна много добре

Сесил Каратанчева приключи участието си на турнира от Големия шлем – „Ролан Гарос”. Българката отстъпи с 6:3, 1:6, 2:6 пред американката Ирина Фалкони в двубой от втори кръг на надпреварата в Париж.

Каратанчева започна двубоя отлично и не позволи на своята съперничка да спечели нито един от сервис геймовете си в първия сет. 25-годишната българка го спечели с 6:3, показа най-доброто от себе си и нищо не предвещаваше какво ще се случи до края на срещата.
В началото на втория сет Сесил спечели първото си подаване, след което рухна. До края на сета тя не успя да завърши успешно нито един гейм, като по този начин Фалкони изравни резултата в сетовете 1:6 и 1-1.

Лошата серия на Каратанчева продължи и в третия сет. Тя изостнана с 0:3 гейма в решителната част, преди най-после да успее да пробие своята противничка, която е 85-а в световната ранглиста. Силите на софиянката обаче стигнаха само за толкова. Фалкони спечели решителния сет с 6:2 и продължава напред на „Ролан Гарос”.

Въпреки загубата Каратанчева остави добри впечатления на турнира, записа три победи в квалификациите, след което победи и бившата номер 1 в света Йелена Янкович. Успехът над сръбкинята позволи на Сесил да се завърне в Топ 100 на световната ранглиста.

Сесил Каратанчева - Ирина Фалкони 6:3, 1:6, 2:6

Първи сет
Сесил Каратанчева дръпна с 40-15 при своя сервис, но позволи пълен обрат в гейма и допусна пробив. Българката обаче бързо се взе в ръце и го върна – 1:1. Фалкони притисна Сесил с агресивна игра, стигна се до няколко равенства, а с форхенд на линията американката записа нов пробив – 1:2. Пробивите обаче продължиха и Каратанчева отново успя да изравни, а след това спечели първия си сервис гейм и излезе напред – 3:2.

Сесил поведе с 40-15 и от втория си брейкбол отново взе подаването на съперничката и дръпна с 4:2. Фалкони обаче се върна в борбата в този първи сет с нов пробив – 4:3.

Сесил продължи да не дава шанс на американката, когато тя сервира и записва нов пробив, а след това при своето подаване безпроблемно затвори сета с 6:3.



Втори сет
Американката влезе коренно различно в тази втора част и най-после успя да спечели свой сервис гейм и то на 0. Сесил отвърна с мощен форхенд, който и позволи да изравни – 1:1.

От тук до края на сета обаче на корта имаше само една тенисистка – Ирина Фалкони. Американката записа два поредни пробива и бе безгрешна при своите подавания. Тя даде на Каратанчева само няколко разигравания и спечели сета с 6:1.



Трети сет
Двубоят продължи да се движи по низходяща линия за Каратанчева, която допусна пробив още при първия си сервис. Фалкони бързо спечели своето подаване, след което записа и втори пробив – 0:3.

Най-после серията на Фалкони е прекъсната и Сесил връща единия пробив на нула с много силна игра. Българката успя да спечели и подаването си, с което намали изоставането си до 2:3.

До края на мача Фалкони показа класа си и не даде повее гейм на българката. Така след 6:2 в третия сет американката продължава напред.