Турски проповедник разсмя Туитър

Свят

27-05-2015, 13:51

Снимка:

Twitter

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Който мастурбира, ще види ръцете си бременни в отвъдното, изцепи се духовникът

Турски тв проповедник предупреди мъжете мюсюлмани да внимават и да се въздържат от мастурбация - защото това може да забремени ръцете им в задгробния живот. Мючахид Чихад Хан направи изявлението след като по телефона му в студиото на турската тв 2000 се обади мъж, който сподели, че "мастурбира, въпреки че е женен и дори по време на умра (поклонение в Мека, което може да се извършва по всяко време на годината)", съобщава "Хъфингтън пост", цитиран от Клуб Z.

Чувайки признанието на мъжа, Хан обяви, че мастурбацията е забранена в исляма и продължи:

"Нещо повече в една от Хадисите се казва, че тези, които имат сексуално взаимодействие с ръцете си, ще видят, че те са забременели в задгробния живот".

Хан има близо 12 500 последователи в Туитър.

В социалните мрежи проповедникът беше подложен на голямо осмиване. В един от коментарите на неговите тълкувания даже се пита:

"Дали има гинеколози за ръце в задгробния живот? Разрешен ли е абортът там?"

Мастурбацията е противоречива тема в исляма, тъй като Коранът не я споменава, като оставя мюсюлманските духовници да правят сами тълкувания. Има и известен брой правила, известни като харам, т.е. забрани, които осъждат самозадоволяването. По-често обаче то попада в категорията "макрух" (нехаресвани действия). Някои интерпретации даже позволяват мастурбация при определени обстоятелства.

Преди около месец ирански ислямски духовник пък обяви, че земетресенията се причиняват заради неверните жени.