Гаф! Министерство рекламира България с лов на защитена мечка

Общество

27-05-2015, 11:02

Снимка:

Сдружение за дива природа БАЛКАНИ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гаф за милиони: Забравили отбивка към Бургас на "Марица"

Защитени видове птици загинаха оплетени в бракониерски мрежи

Снимка на брошурата започна да се разпространява във вторник в социалните мрежи

Министерството на туризма рекламира България с лов на мечка и американски елени, както и риболов на сьомга. Необичайните предложения се появиха на брошура с официалното лого на България, чиято цел е да рекламира лова и риболова в страната.

Снимка на брошурата започна да се разпространява във вторник в социалните мрежи, като от Сдружението за дива природа „Балкани”, съобщиха, че рекламата е разпространяване на завършилия в неделя фестивал „Зелени дни”.

„Още с първите три снимки на животни забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите”, подчертават от сдружение „Балкани”, цитирани от БНР защото кафявата мечка е защитен вид у нас и ловът ѝ се санкционира с до три години затвор.

От неправителствената организация подчертават, че реклами за отстрел на защитените от закона мечка и дива котка се срещат често в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира и наказва за тази подвеждаща информация.

От Министерството на туризма потвърдиха, че има такава брошура и добавиха, че разследват случая. Изявление по скандала се очаква до края на деня.