Представиха комуникационната стратегия на съдебната власт

Животът

26-05-2015, 09:27

Снимка:

ВСС

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостуваха представители на Косовския съдебен институт

Комуникационната стратегия на съдебната власт 2014 – 2020 година, приета с решение на Висшия съдебен съвет, бе представена на информационен семинар във Велико Търново. Семинарът е в изпълнение на проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната власт”. Той се финансира от Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Бенефиициент по проекта е Висшият съдебен съвет.
При откриването на семинара Магдалена Лазарова - член на ВСС и председател на комисия „Публична комуникация” представи целите на проекта, като акцентира върху необходимостта от предоставяне на актуална и навременна информация на обществото. Според нея „трябва да се подобри общественото разбиране за спецификата на дейността на органите на съдебната власт и на ВСС, чиято отговорност и привилегия е да утвърждават върховенството на закона”, както и „да се съдейства за повишаване на правната култура на гражданите”.
Информационните семинари в петте апелативни съдебни райони - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново се реализират в рамките на дейност 6 „Организиране и провеждане на информационна кампания“. Целта на семинарите е оказване на методическа помощ на целевите групи, с оглед уеднаквяване информационната политика на съдебната система и създаването на усещане за институционалност при прилагане на Комуникационната стратегия.
В семинара във Велико Търново участваха административни ръководители от органите на съдебната власт в Апелативен район – Велико Търново, съдии, прокурори, следователи и експерти по връзки с обществеността. Специални гости на събитието бяха и представители на Косовски съдебен институт.