26 май: Уважавайте мнението на другите

Хороскоп

25-05-2015, 20:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Близнаци, Луна в Дева. Астрологична картина на деня

За мнозина вторник ще премине в нервна и хаотична обстановка. Фокусът на вниманието ще бъде насочен към подробностите на битието и необходимостта от решаването на конкретни, практични задачи изискващи точност и прецизност. Точно тези качества обаче в момента ще са в дефицит, а стремежът да впрегнем всичките си сили за да постигнем желаното ще генерира напрежение. Ще бъдем склонни да проявяваме прекалена критичност и взискателност както към себе си, така и към околните, което никога не работи в наша полза. Ще ни бъде сложно също да подредим мислите си, да се съсредоточим, а и безсмислени и непродуктивни разговори допълнително ще пилеят времето ни. Съставете си план за деня и се опитайте да се придържате стриктно към него. Едва във вечерните часове хаосът и суетата временно ще затихнат и ще ни дадат възможност, ако не да решим проблемите, то поне да намерим временно спокойствие и хармония.
 
Проблематични днес ще бъдат и взаимоотношенията, които все още се намират под влиянието на стресиращия обмен между Венера и Уран. Ще го преживеем чрез емоционални колебания, непоследователност и бунт срещу ограниченията. А липсата на търпение може да произведе дори шокиращи постъпки. При това, вътрешните реакции днес ще бъдат насочени към критичен анализ и търсенето на недостатъци, най-вече в дребни, несъществени подробности, което значително може да повиши напрежението. Уважавайте правото на другите да имат собствено мнение и най-вече избягвайте да налагате агресивно своето, още повече че понастоящем не можете да бъдете абсолютно сигурни, че то е правилно. Преди да дадете вербална изява на мислите си, ги обмислете още веднъж, от всички възможни гледни точки. Това ще опази и вашите нерви, и нервите на околните.

Работа и бизнес
Повишената работоспособност и желанието за концентрация в най-важните текущи дела, днес следва да използваме за работа, която по една или друга причина дълго сме отлагали. Успешно ще протичат ревизии и инвентаризации. За сериозни и отговорни дела и начинания обаче, оформяне и подаване на документи, денят е крайно неблагоприятен. В най-добрия случай ще се сблъскате със задръжки и протакания. 

Здраве, хранене и красота
Повишената ментална активност днес ще поражда нервност, която може да стане причина за главоболие и стомашни разстройства. Ако е възможно избягвайте каквито и да било опити за диагностициране и лечение, резултатите от тях са не само съмнително но и опасно подвеждащи. В козметично отношение денят е благоприятен за арома-терапия и общи оздравителни процедури за кожата и косата. Подмладяващите грижи също ще имат забележителен и траен ефект.Косата расте бързо и подстригването ще стимулира растежа и, но оформената сега прическа няма да запази дълго формата си.