Александър Тодоров: Направихме уникална глупост около Ивайло Чочев

Финансовото състояние на ЦСКА щеше да е по-добро ако бе отстранен Зимбру

Александър Тодоров призна, че той и Сашо Томов нямат никакво намерение да участват в бъдещо управление на  ЦСКА. Вече бившите ръководители се чувствали уморени и омерзени от всичко, което се случи на „Българска армия" през последните няколко месеца.

Бившият изпълнителен директор разкри и голямата мистерия по трансфера на Ивайло Чочев и парите, които младокът има да получава от любимия си клуб. Всичко това се оказало уникална финансова глупост  в дъното, на която е грешка във въвеждането на IBAN. Така вместо в сметката на халфа, парите били пратени на „Лира Инвестмънт". Въпросната фирма обаче имала блокирани сметки в „Инвестбанк" и  така 40-те хиляди лева били усвоени като вноска по кредита към банката.

Тодоров също така е на мнение, че финансовото състояние на ЦСКА би било далеч по-добро, ако отборът на бе отстранен от молдовския Зимбру още в най-ранната фаза на европейските клубни турнири.

„По отношение случая Чочев-един нелеп случай. Получила се техническа  и е объркан IBАN-a. Вместо на получателя, е даден  IBAN-a на „Лира Инвестмант". Тъй като сметките на Лира и ЦСКА са блокирани , тъй като клубът има кредит в размер на 400 000 лева към Инвестбанк и когато сумата е постъпила там, банката я е усвоила като вноска по кредита. В крайна сметка тези 40 000 лева пак са отишли в полза  на ЦСКА, като реално пак сме си намалили задълженията".

„Няма непреодолими неща за получаването на лиценз. Януари месец имахме 0 лв. задължения към „ЧЕЗ". Токът зимно време е близо 20 000 лв. на стадион „Българска армия". Говорим си дилетантски неща, които са абсолютно маловажни. Ако си изградим точно схемата и уцелим пропорцията на приходи и разходи, няма да имаме проблеми. Аз давам в лично качество пресконференция, не знам защо е било замесено името на Александър Томов".

„Не е вярно, че не сме плащали на НАП. Единственото задължение към банкова институция, което имаме като кредит е  400 000 към Инвестбанк. Той не е изплатен и стои като задължение. Дениз Кирилоз сега е разбрал за случващото се в клуба. Много бих се радвал да беше дошъл преди една година. При разговорите с него виждам, че има голям ентусиазъм в него, а и възможност за акумулиране на средства. Той гарантира, че още следващата седмица би дал 2 млн. евро."

„Уморих се изключително много както физически, така и емоционално. Това са две години, които ми попречиха на виждането със семейството и личния бизнес. Дори да дойде Дениз в ЦСКА, аз ще бъде единствено и само в ролята на консултант. Автобусът на ЦСКА все още е на лизинг и няма как да го заложим".

"Александър Томов няма никакво намерение да се занимава с ЦСКА. Той е уморен и омерзен. Влязохме в една авантюра абсолютно безкористно, за да спасим този клуб. Тези 2 години показаха, че този модел може да работи. Ако се върна по-назад във времето, отчитам и някои грешки. През есента ЦСКА бе на едно доста добро ниво. Най-големият удар бе отпадането от Зимбру. Ако бяхме стигнали дори до плейофите за влизане в Лига Европа, нещата щяха да бъдат далеч по-добре".