Край на задръстванията по автомагистралите

Облекчават трафика чрез въвеждане на реверсивно движение

Набелязани са конкретни мерки за облекчаване на движението, една от които увеличаване на пропусквателната способност чрез въвеждане на реверсивно движение. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на парламентарен контрол за политиката на Министерството на вътрешните работи по отношение осигуряване безопасността на движение по ремонтираните участници от автомагистралите и превенцията и облекчаване на задръстванията, предаде Агенция „Фокус”. 

Тя посочи, че за въвеждане на режим на движение, което осигурява безопасно преминаване по участъци по време на изпълняване на строителни и монтажни работи, се въвежда временна организация на движението. По думите й, при извършване на дълготрайни ремонти се изработва проект за временна организация за безопасността на движението. 

„Проектът се съгласува и одобрява. При изпълнението на строителномонтажните работи по магистралите и пътищата първи клас, временната организация се въвежда със заповед на АПИ, съгласувана с ГД „Национална полиция”. На проведени работни срещи между представители на двете институции са разгледани възникналите затруднения за движение в участъци на автомагистралите, където се извършват строителномонтажни работи”, каза още Бъчварова.