160 камери и постоянен контрол ще следят случващото се на ГКПП-та

Правителството работи активно в борбата с контрабандата, увери Бъчварова

Ще имаме един непрекъснат процес на мониторинг на това, което се случва от ГКПП-та. Осигурили сме ресурс информация и политически усилия, за да се преборим с този проблем. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос свързан с установени пропуски на ГКПП "Капитан Андреево", предаде Агенция „Фокус“. 

По думите й, разкриването на случаите на контрабанда на ГКПП "Капитан Андреево", доказват, че правителството работи много активно и то резултатно. „Това, което разкрихме в хода на разследванията е, че такъв канал отдавна съществува, но никои не се е опитал да го ограничи“, заяви Бъчварова. Според нея до момента 22 души са задържани за контрабанда на контролни пропускателните пунктове. 

„Периодични и доста често кадри от МВР посещават контролните пунктове, за да се осъществи ситуацията по границата и да се преборим с контрабандата. Информацията с която разполагам, че вече са монтирани над 160 камери. Записите, с които си служим в процес на разследване са от тези камери“, заяви тя.