Мина Попова: Като малка биех на шах и ме черпеха сладолед, изяждах по десет

Неин първи учител е откривателя на Веселин Топалов - Стефан Стойнов

Фаворит на публиката и журито стана Мина Попова от София, която завършва гимназия по информатика и компютърни специалисти. Бъдещето си младата дама обаче вижда в международното и космическо право, към каквато специалност се е насочила да кандидатства.

Любопитен факт е, че родната хубавица има и спортни отличия по баскетбол и волейбол, а също така е олимпийски шампион по шахмат. През 2005 година тя преборила над 200 шахматисти от цял свят и това й донесло Златен медал от състезанието в италианския град Реджо Емилия.

„От малка играя шах, като често ходех да се състезавам с дядовците в градинката „Кристал”. Като ги биех ме черпеха със сладолед. Случвало се е да изяждам по 10 сладоледа на ден”, спомня си за първите си победи в шаха амбициозната девойка. Неин първи треньор в това начинание е откривателя на Веселин Топалов – Стефан Стойнов. Не случайно снимка на 9-годишната Мина пред шахматната дъска, дълго време красяла официалния сайт на спортиста ни.

Хубавицата може да се похвали и с победата си на световния конкурс „Miss and Mr. Planet Universe 2014“ в Перу. От същото събитие тя е избрана и за „Топ Модел на Планетата” и „Топ Лице на Планетата”. По повод отличията си за красота Мина философски заключава: „Да си жена – това е титла, която носиш цял живот”.