Боян Йорданов: Момчетата са готови да си извоюват позиции

Надявам се,че съм на финалната права на възстановяването

Опитният волейболист Боян Йорданов, който беше върнат в националния отбор, говори по темите, свързани с "трикольорите", както и за личните си премеждия след контузията.

"Минаха почти осем месеца след операцията. Започнах да играя волейбол, надявам се, че съм на финалната права от възстановяването. Постепенно увеличавам натоварванията", заяви Боян Йорданов пред Нова телевизия.

"Трябва да увелича мускулната маса на рамото. Надявам се да помогна, гледам волейболните мачове отстрани, малко ми е странно. Надявам се с националния отбор да ми предстоят хубави моменти", допълни той.

"2008 година на Олимпиадата ми беше последния мач за националния отбор, времето тече бързо. Радвам се, ако хората се радват на това, което сме направили. Надявам се този успех да се повтори, ако може и да се подобри. В България всяко чудо за три дни, повече се помнят неуспехите, отколкото успехите", коментира Йорданов темата с последното си официално участие в националния отбор.

"Отборът трябва да си извоюва една позиция, а аз тук виждам момчета, които са готови да си извоюват това нещо. За мен искам да бъда първо здрав, а после другото ще дойде", допълни той.

"Не съм човекът, който трябва да каже какво е липсвало в националния отбор", добави Йорданов по повод представянето на националния отбор през 2014 година.

"Тренирам по много малко, момчетата са амбицирани, трябва и малко късмет", допълни той.

"Клубната ми принадлежност още не е ясна, в момента към без отбор", каза още 32-годишният волейболист.