Фолкпевец хлътна със 130 000 лв. заради дядо си

Крими

21-05-2015, 10:58

Снимка:

n/a

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Крум-старши фалшифицирал подписа на внука си

Фолкпевецът Крум Сираков е осъден да връща 130 хил. лв. за заем, за който не знае, че е взет на негово име. Подписът му под документите за парите е фалшифициран от собствения му дядо.

След съдебното решение хонорарите, които получава от продуцентската си компания "Пайнер", са запорирани, пише "24 часа".

Преди месец и половина музикантът разбира, че дължи сумата на доц. д-р Валери Златанов, който е преподавател в Геологопроучвателния факултет на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в София. Всичко това се случва по вина на дядо му Крум Христов - за да може да вземе заем от Златанов, фалшифицира подписите на внука си и на съпругата си.

80-годишният мъж е пенсионер с над 40 години стаж в областта на сондирането и добива на нефт и газ, а в момента има частна фирма, която се занимава с проектиране и доставки на машини и съоръжения и изпълнява обществени поръчки. Именно за бизнеса му трябвали парите.

"Изпаднах във финансова криза през 2010 г. в резултат на общата финансова криза. До 2008 г. всеки месец сме имали по 3 оферти, средно по 30 на година. След това те спряха. Изведнъж се появи конкурс за доставка на оборудване за "Булгаргаз" и ни трябваха около 300 хил. лв. Аз имах малко от тях и потърсих Валери Златанов, който има приятели лихвари. Той също е вземал от тях преди малки суми и някой път и аз съм вземал пари чрез него. Но той винаги и поставяше условие договорите да ги подписва и Крум. Аз му отговарях, че Крум е непрекъснато в движение и не мога да гарантирам", разказва дядото на певеца.

Затова в уречения ден, в който трябвало да се сключи договор между Крум-старши и доцента, певецът не се появил. Всъщност внукът изобщо не знаел, че предстои подобна сделка.

"Аз бързах и бях принуден да направя нарушение, защото това е наказуемо и незаконно. Фактически съм фалшифицирал подписа на Крум", казва Христов.