Украйна се готви за руска военна офанзива през лятото

Свят

21-05-2015, 06:45

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Президентът Порошенко нямал никакво доверие на Путин

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че Украйна е в „истинска война“ с Русия и че Москва готви мащабна офанзива през лятото, пише "Труд".
„Битката ни не е с проруските сепаратисти, а със самата Русия и доказателство за това е залавянето на бойци от нейните спецчасти“, обясни той пред Би Би Си. И допълни, че няма никакво доверие на руския си колега Владимир Путин.
Срещу руските граждани Александър Александров и Евгени Ерофеев, за които Киев твърди, че са служили в спецчастите на руското военно разузнаване ГРУ, вчера бяха повдигнати обвинения в терористична дейност. А руски опозиционни блогъри съобщиха, че на три места в Русия са намерили пресните гробове на още трима спецназовци, които били убити в Украйна.
Руският външен министър Сергей Лавров нахока „радикалите в Киев и в някои други столици“, че се опитват да провокират ескалация на конфликта, което щяло да предизвика „ужасни последици“ и за Украйна, и за цялата система за сигурност в Европа. „Разчитаме, че САЩ няма да допуснат нови военни авантюри на Киев“, каза той.