Премиерът Борисов обяви кандидатурата на Димитър Николов за трети мандат

Мисия Бургас

20-05-2015, 16:09

Снимка:

снимка, Светлина Еленова

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премиерът Борисов открива в Бургас най-мащабната чужда инвестиция у нас

10 млн. лева за Двореца на спорта може да не стигнат, каза г-н Борисов

Кметът Димитър Николов ще се кандидатира за трети мандат, обяви в Бургас премиерът Бойко Борисов.

До този момент нито градоначалникът, нито местната структура на ГЕРБ отговаряха категорично на журналистически въпроси дали Николов ще се бори за трети мандат. Днес Борисов сложи край на въпросителните.
"Като зам. председател на изпълнителната комисия на ГЕРБ и отговарящ за регионите, за общините от партията, Митко Николов ми каза, че комисията е номинирала него за кмет на Бургас. Аз подкрепям кандидатурата му и за колебания не може да става и дума. Мисля че Бургас с това, което само днеска открихме е мечта за много градове. Сега правим и обхода на града. За съжаление тази година и половина ваканция на държавата се отрази. Сега щеше да има път за Слънчев бряг и обходът на Бургас щеше да е готов", каза г-н Борисов.
Той откри в Бургас новият експозиционен център "Флора" и обновената Борисова градина, веднага след като заедно с президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов най-мащабната чужда инвестиция в българия за последите няколко години. От рафинерията до Борисовата градина, Борисов пътува с минибус.
Премиерът уточни, че обхода на Бургас ще бъде готов през за септември. Пътят е проектиран и ще бъде до Сл. бряг. "За спортната зала сме дали за старта на строителството й 5 милиона лева, а до края на 2015 ще осигурим още 4 -5 милиона. Трябва да има 7-хилядна зала в Бургас, защото през 2019 има Европейско по лека атлетика, така че ще я направим и нея", каза още министър-председателят.
Той допълни, че тази година завършва строителството на спортната зала с колодрум в Пловдив, и тази в Русе. И двете ще бъдат открити още през юли. "И на Варна големия дворец първи етап е завършен сега ще го довършим, защото се оказа че залата е 100% компрометирана и даже 10 млн. лв може да не стигнат за нея", каза още Борисов.

По-рано днес, заедно с г-н Вагит Алекперов, Бойко Борисов официално даде старт на 

новия Комплекс за преработка на тежки отпадъци в „Лукойл-Нефтохим”. Той е една от най-големите инвестиции в икономиката на България – 1 500 000 000 долара.

„Хидрокаталитичен крекинг на Гудрон” осигурява по-дълбочинна преработка на нефта и производство на горива с изключително нисък процент на сяра, напълно конвертируеми на европейския пазар.