Новият посланик на Великобритания е фен на волейбола

Ема Кейт Хопкинс обича да практикува този спорт

Новият посланик на Великобритания у нас  Ема Кейт Хопкинс е фен на волейбола и обича да практикува този спорт, стана ясно след пристигането и на родна територия и връчването на акредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев.


Хопкинс беше избрана от британската кралица през септември 2014 година и по план официално трябва да заеме поста в България през май 2015 година. Тя наследява Джонатан Алън, който ще бъде преместен на друга дипломатическа служба. Като всеки представител на Острова той също се интересува от спорт. Любимият му футболен отбор е Нотингам Форест който стана носител на КЕШ през 1979 и 1980 година. Любовта на Джонатан Алън към този тим е наследена от баща му който също е страстен привърженик на Нотингам Форест.

 

Новият посланик на Великобритания в България Ема Кейт Хопкинс е родена в Болтън и завършва Университета Кеймбридж със специалност Право. Работи като адвокат до 2001 година, когато заема публичен пост.

 

Преди да заеме поста в София, тя водеше инициатива на британското правителство за превенция на сексуалното насилие в засегнати от конфликти страни. През 2014 година е удостоена с Орден на Британската империя именно заради приноса й в тази област.

 

Оглавявала е много правни и политически екипи на високо ниво. Работила е в областта на имиграцията и бежанците, човешките права, европейско законодателство, вътрешни работи, международно наказателно право, организирана престъпност и насилие срещу жените. В периода 2006-2008 година създава британска стратегия срещу трафика на хора.

 

Ема Кейт Хопкинс е омъжена за Стивън Хопкинс. Те имат две дъщери. Обича да пътува и да спортува.