Партиите казват "не" на троловете в нета

Общество

20-05-2015, 07:21

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На кръглата маса по темата преди дни не присъстваха от ДПС и "Атака"

Днес по инициатива на Антони Тренчев, народен представител от Реформаторския блок, парламентарните партии ще подпишат декларация за отказ от ползване на онлайн-тролове, съобщи bTV. Събитието ще се проведе по време на почивката на пленарното заседание, около 11:30 часа, в зала “Изток” на Народното събрание.

Събитието е продължение на кръглата маса, организирана от народния представител от Реформаторския блок Антони Тренчев на 12 май, посветена на негативната практика на онлайн-троловете. На нея Тренчев предложи подписване на джентълменско споразумение да не се ползват тролове от партиите. Според него политическите сили трябва да се откажат публично от ползването на платени коментатори, а медиите и сайтовете декларираха готовност, в рамките на форума, да осветяват всички случаи, които им станат известни, както и да се предприемат поредица от мерки впоследствие. На кръглата маса не присъстваха от ДПС и "Атака"

За подписването днес Антони Тренчев е поканил парламентарните партии, взели участие в кръглата маса на 12 май, чиито партийните представители поеха ангажимент пред присъстващите медии, експерти и собственици на сайтове да подпишат декларацията.