20 май: Още малко за ретроградния Меркурий

Хороскоп

19-05-2015, 18:57

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Телец, Луна в Близнаци - Рак. Астрологична картина на деня

Сряда е ден на Меркурий и днес при луна без курс през активната част на деня, ще усетим истинските ефекти от неговото ретроградно движение, под формата на застой както в делата така и в комуникациите. Липсата на обективна възможност да се справим с внезапно възникнали проблеми в техническите средства, съобщителната техника, или автомобилите, ще ни напомни за по-неприятните аспекти в природата на зодиакалните Близнаци-нервност,  безпокойство, прибързани изводи, повърхностни впечатления. А подчертаното нежелание да се слуша и вниква в думите на събеседниците допълнително ще влошава качеството на комуникацията.
 
Всяко зло за добро, особено в ден като днешния, когато и без това липсва обективна необходимост от целенасочена активност. Така ще имаме повече време да мислим, а основна цел и задача на Меркурий е да ни провокира да мислим. Обикновено, навлизайки в периода на ретроградно движение, провокацията идва чрез лъжа, объркване и обезсилване на вече изреченото и договореното, на онова което звучи приемливо, разумно, потвърдено от очите ни и от ушите ни, за да ни принуди да се заровим сами в съзнанието си и от там да изкопаем истината,а не да разчитаме на готовите, макар и ясни отговори на ума. Сега той ще ни лъже, ще ни сервира парадокси и ще ни подмамва с лишени от логика драми, за да ни принуди да разберем, че умът ни е само инструмент, а не господар. Инструмент, който както всеки друг, подлежи на технически преглед и проверка за изправност-в случая на съществуващите умствени представи. И по-точно онези от тях, които са формирали приоритети, очевидно са се отклонили се дотолкова от същността ни, че се налага да бъдат подменени с по-адекватни и пълноценно обслужващи нуждите й.

Работа и бизнес
Днес ще бъдем склонни да действаме автоматично без да се замисляме. След новолунието и при активна вече ретроградна фаза на Меркурий, се намираме в нова обстановка, а новата обстановка изисква и нов подход, какъвто в момента не сме способни да проявим. Денят определено не е подходящ за важни дела и нови инициативи. Всичко започнато днес в последствие ще донесе повече загуби отколкото дивиденти.

Здраве, хранене и красота
Лабораторните изследвания и образната диагностика сега са изключително ненадеждни, затова не разчитайте на диагнозата и назначеното лечение, в следствие на резултатите от тях. Най-добре отложете прегледа за друго време. Съзнателно поддържайте състояние на покой. Това е ден за натрупване на енергиен потенциал, пречистване и подмладяване на организма. Удачни са грижи за лицето, но само в случай че се избегне всякаква опасност за нараняване на кожата в следствие от козметичните процедури. Погрижете се за кожата с подмладяващи средства.