Гергана Паси не подкрепя съпруга си за кметска надпревара

Политика

19-05-2015, 16:48

Снимка:

© Sofia Photo Agency | Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Реформаторите искат Соломон Паси за кмет на София

Тя иронизира изявления по темата в личен пост

Вчера лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че партията ще подкрепи предложението на Реформаторския блок бившият външен министър Соломон Паси да бъде номиниран за кмет на София. Всъщност, това нестандартно предложение дойде от лидерката на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева, но за разлика от становището на опозиционното ДПС срещна вътрешна съпротива в Блока. Зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов се обяви против и дори изрази мнението, че не се търсел човек за работата, а работа за човека.

И докато реформаторите се карат помежду си, а Движението изразява подкрепа, стана ясно, че Соломон Паси надали ще играе на местния вот, "семейният съвет" няма да го подкрепи за кандидат. Или поне такава заявка дава не друг, а собствената съпруга на Паси - Гергана. Бившата евроминистърка публикува "нещо като отворено ФБ писмо" в профила си в социалната мрежа.

Клуб Z го публикува без редакторска намеса:

"Нещо като "отворено ФБ писмо" до ген. Атанасов и ДСБ и защо Соломон Паси няма да участва в изборите за кмет.....

Най-напред - ЧРД от сърце, г-н Атанасов!!

Има ли връзка между издателство "Изток Запад" и ДСБ? Навярно не.... Но пък можем да създадем такава, ако помолим знаковите хора от ДСБ да прочетат една велика книга на това издателство, която се казва "Защо нациите се провалят" (Аджемоглу и Робинсън), разсъждавайки по аналогия върху въпроса "защо партиите се провалят". Тези световни автори основават тезите си на научни изследвания. В най-общи линии държавите и институциите са разделени на "инклузивни" и "екстрактни" според способността им да интегрират другото, различното и да му дават възможност да съучаства във вземането на решения.

Нека започна от това, че репликата Ви, г-н Атанасов, че някой "търси работа на Соломон Паси", беше онази капка, която преля чашата рано сутринта. (Една майка развива особен рефлекс към несправедливостта с раждането на всяко следващо дете).

Реформаторите, г-н Атанасов, са хората, за които моето семейство и мнозина от нашите приятели гласуваме години наред - с все по-угасваща надежда, че модерността и реформаторският дневен ред ще стане дневен ред на държавата, а толерантността - норма, която следваме и проповядваме.

И затова ми стана смешно, когато Вие, г-н Атанасов (Вие не плащате заплатите в моето семейство, но пък то плаща Вашата) -- допуснахте, че някой дирел работа за Соломон.... Хората, които го познават и са работили с него, знаят, че неговата заетост и продуктивност са пословични и нарицателни. Трудно мога да се сетя (разбира се, аз съм пристрастна:) за друг човек, който работи, дори когато спи, така че, моля Ви, не му търсете работа ....

И така: Защо нациите се провалят? Защото лидерите им чуват само себе си...
Което важи и за партиите.

А иначе - в нашето семейство такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи... Въпреки цялато ни уважение към Меги Кунева и структурата на ДБГ, която реши да прояви въображение и "out-of-party box" мислене."