Мишел Платини облича екип на "Звездичка"

Президентът на УЕФА ще гостува в люпилня за футболни таланти у нас

Легендата на световния футбол и настоящ шеф на УЕФА Мишел Платини идва на историческа визита в Бургас този петък. Официалният повод е финалът на Европейското за юноши до 17 години на стадион „Лазур“. Часове преди да връчи трофея на новите първенци на Стария континент, французинът ще направи друго историческо гостуване. То ще е пак в Бургас – на комплекса „Звездичка Арена“ или още люпилнята на футболни таланти у нас, съобщават от ДФК „Звездичка“.

Движеща сила за това „звездичките“ да бъдат първа бургаска спирка е на спортния министър Красен Кралев. Той ще придружава Платини и желанието му е да покаже нагледно как в България се развива масов спорт и респективно футбол за малки, големи и още по- големи деца. Кметът Димитър Николов е възприел идеята присърце и обещава пълно съдействие. Очаква се щом стъпи на спортния комплекс на детската школа, председателят й да връчи на легендата почетната картотека за ДФК „Звездичка“, фланелка на клуба- с любимия на Платини номер 10 и топка с логото на школата, която в детско- юношеско направление направи фурор през последните години. Нещо повече, европейският шампион от близкото минало с родната си Франция и носител на КЕШ с италианския Ювентус щял да бъде помолен да изпълни най-големия си специалитет – пряк свободен удар.

По-паметливите си спомнят, че освен като голаджия и майстор на пасовете, плеймейкърът бе известен с това, че пронизваше безпроблемно противниковата врата в решителните моменти. От школата гарантират, че ще осигурят както стена от футболисти, така и вратар под рамката. За спортния министър пък изненадата ще бъде лекоатлетически потник. Не е тайна, че назад в годините, Кралев бе един от големите български бегачи на дълги разстояния.

„Приветстваме спортното министерство, че вече поглежда с други очи на масовия спорт и огромните усилия на клубовете, които се ангажират да го развиват. За нас ще е чест да приемем както Кралев, така и г-н Платини. Децата ще запечат траен спомен за цял живот. Знаете, че преди две години на наш турнир дойде друго светило към УЕФА – Мордехай Шпиглер. Не искам да звучи самохвално, но той одобри случващото се при нас, както и, че намираме време и средства например да изграждаме спортни игрища в детските градини“, каза Петър Алексиев – председател на школата.