43-ма не се явиха на писмения изпит за нотариуси

Общество

19-05-2015, 12:35

Снимка:

Министерство на правосъдието

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Конкурсът за 111 вакантни места приключва в края на май

До устен изпит в конкурса за нотариуси са допуснати 113 от общо 586 кандидати, явили се на писмения изпит на 19 април в София, съобщават от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Устният изпит ще бъде на 26, 27, 28 и 29 май. Министерството на правосъдието публикува резултатите от работата на изпитната комисия, назначена със заповед на министър Христо Иванов, по оценяването на писмените работи на кандидатите.

На сайта на ведомството, в рубриката "Кариери" са обявени общо шест документа - протоколът от заседанието на комисията, проведено на 15 май, резултатите от писмения изпит, списъкът на кандидатите, допуснати до устен изпит, графикът за провеждането на устния изпит, въпросник с 40 въпроса, по който ще бъде проведен, и приемо-предавателен протокол.

Заявления за участие в конкурса за заемане на 111 вакантни места за нотариуси в страната са подали 684 кандидати. От тях със заповед на министър Иванов до участие окончателно са били допуснати 629 души, но 43-ма от допуснатите кандидати не са се явили на писмения изпит на 19 април.