67 електронни услуги ще улеснят българите

Само с моята воля за 4 месеца държавата е събрала над 1 млрд. лева, похвали се Борисов

Правителството ще обедини 67 услуги, които ще могат да се ползват онлайн, обяви премиерът Бойко Борисов на дискусията „Деветте пътя към евдрофондовете“ на „24 часа“ и „Труд“. Това ще стане на утрешното заседание на правителството, уточнява "24 часа".

„Всички министерства в момента харчат стотици милиони за електронни услуги всяка година. Какво по-хубаво за бизнеса и хората да могат да си пуснат данъчната декларация и да си свършат работата по компютъра. Това е най-доброто за обществените поръчки. Един екип от млади и изключителни специалисти предложиха един модел за електронна управление и 67 са възможностите да бъдат експлоатирани по електронен път.Не давам на тези млади хора никой да им се пмеси, дори министрите. Ще спестим доста пари“, каза Борисов.

„Само с моята воля за 4 месеца държавата е събрала над 1 млрд. лв., а ми правят проблем за 2000 лв. за Разград. Наистина има и камили и коне за Разград, трябваше да пътувам 7-8 часа. Много ме боли“, добави премиерът Бойко Борисов, по повод обвиненията, че е летял с правителствения хеликоптер за откриване на трибуната "Моци" на стадиона в Разград.