Правителството "се изнесе" в чужбина

Политика

19-05-2015, 05:52

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Катар, Доха, Брюксел и Баку бяха министерските дестинации

Премиерът, двама вицепремиери и десет министри бяха вчера в чужбина по различни поводи, пише "Труд". Това прави три-четвърти от състава на правителството. Държавата бе ръководена от вицепремиера Томислав Дончев. Помагаха му само колегата му Ивайло Калфин и само още трима министри.
Министър-председателят Бойко Борисов, вицето му Румяна Бъчварова и министрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Ивайло Московски, Божидар Лукарски и Теменужка Петкова са на официално посещение в Катар. Те се върнаха в понеделник вечерта от Доха.
В Брюксел на среща на Съвета „Общи въпроси“ бе вицепремиерът Меглена Кунева. Военният министър Николай Ненчев и дипломат №1 Даниел Митов взеха участие в заседанието на Съвета „Външни работи“ на ЕС в белгийската столица. По време на срещата беше проведено и заседание на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана, където министрите обсъдили задълбочаване на отбранителното сътрудничеството и подкрепа за европейската отбранителна индустрия.
Заради отсъствието на Ненчев беше отложен Съвета по отбрана, на който трябваше спешно да се вземат мерки за бъдещето на военната ни авиация. Заседанието ще е в петък. В Брюксел бе и образователният министър проф. Тодор Танев, заедно с колегата си от спорта Красен Кралев – също заради ресорен европейски съвет.
Министрите на културата Вежди Рашидов и на туризма Николина Ангелкова се оказаха вчера в столицата на Азербайджан Баку. Двамата участват в Третия Световен форум за междукултурен диалог. На официалното откриване на Форума се очакваше да присъства и Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.