Канибалски ресторант на ужасите разкриха в Нигерия

Властите се натъкнали на човешки глави в хладилните камери на заведението

На достойна за филм на ужасите гледка се натъкнаха властите в Нигерия след като служители на полицията нахлуха в хотелски комплекс в югоизточната част на страната и арестуваха собственика и персонала на ресторанта след сигнал за канибализъм - съобщава Би Би Си позовавайки се на местния вестник "Осун Дефендър".

Аферата като от сериала „Ханибал” била разкрита след като местният епископ уведомил полицията за нещо съмнително в работата на ресторанта, в който местните ястия били на странно високи цени.

Епископът си поръчал пържола когато му донесли сметката той трябвало да плати 700 наира (4 долара), докато средната дневна надница в тази част на страната е само 50 цента. Когато запитал управителя на ресторанта защо са толкова скъпи ястията, той му отговорил, че "месото им било специално".

Други клиенти също се оплакали в полицията, че в ресторанта персоналът се държал много странно - в заведението постоянно имало странно движение, персоналът носел доста мръсни и нехигиенични дрехи, но цените им били ужасно високи.

При обиска в хладилната камера били две човешки глави, увити в целофан, а в кухнята имало и помещения с цял арсенал оръжие, муниции и мобилни телефони. Ресторантът веднага бил затворен, а 10 души се разпитват за разплитането на потресаващия случай.