Катарците се интересуват от българския мед

Арабската държава иска да инвестира в българското земеделие

Българската и катарската страна започват действия по активното развитие на сътрудничеството си в областта на земеделието. Това стана ясно днес по време на проведената официална среща на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на околната среда на Катар Ахмед Амер ал Хумейди. Арабската държава проявява засилен интерес към наши селскостопански продукти, като основно той е насочен към секторите овцевъдство, птицевъдство и пчеларство. Катар има инвестиционни намерения у нас именно в тези области.

Министър Танева информира, че в България няма ГМО продукти и произвежданата продукция е биологично чиста, което предоставя добри възможности за реализацията й на катарския пазар.

За разширяване на двустранното сътрудничество между двете държави, Десислава Танева покани на посещение у нас през есента министър Ахмед Амер ал Хумейди. Министърът на Катар ще направи официално посещение в страната ни през месец септември заедно с представители на бизнеса. По време на него ще бъдат уточнени финалните параметри на договорните отношения между двете страни в областта на земеделието.