Венци Стефанов: Левски като ги бият, плачат като девици

Стойчо Стоев търси вината навсякъде другаде, но не и в себе си

"Левски приемат победите за даденост, а като ги бият плачат като девици", каза президентът на Славия Венци Стефанов.
 
Стефанов беше гост в актуално студио "Дерби" и говори по разнообразни теми от българския футбол.
 
"Когато Левски победят се приема като даденост, а когато ги победят плачат като млади девици. Внимавам как говоря, за да не сбъркам като един мой колега. Момчетата играха и победиха заслужено. Аз смятам, че срещу Левски и ЦСКА се играе по този начин. Победата на Ботев над ЦСКА също е важна. Време беше нещата да си дойдат на място. Години наред се изливаха водопади от изобилие. Даваха се милиони и се кичехме с прозвища. Сега, когато нещата са на едно ниво, реално се вижда кой, кой е. Съдиите не се подават на натиск. Тези, които не могат да свирят, пак няма да могат, но съдиите на мачовете на Левски — Славия и ЦСКА — Ботев бяха безупречни. Футболът е само една игра. Един голям треньор вчера го слушах, но усетих едно тънко подбутване. Отборът му е слаб като куче. Не знаят на кой свят са и за 20 мача един гол нямат. Стойчо Стоев по същия начин. Хубаво беше, докато бяха парите на Домусчиев и имаше всичко зад себе си побеждаваше и само клатеше глава. Сега като го бият на ляво и на дясно търси вината навсякъде другаде, вместо да гледа към себе си и футболистите си. Няма начин толкова години да стърчиш над всички и се радвам, че нещата дойдоха на мястото си", каза Стефанов.
 
Той коментира и агресията на феновете, както и действията на полицията.
 
"Едните да са червени, другите да са сини не е лошо. Лошото е да се обиждат, да чупят, да рушат и да малтретират. Преди време влезе полицията на Герена и избута феновете. То беше вой по всички форуми как може полицията да стъпва по този начин. То си трябва много як бой и полицията да не допуска такива освирепели фенове да влизат на стадиона. Промяната на първенството беше направено за добро. Тази година почти нямаше мачове, които се играят за тото. Смея да твърдя, че футболистите на Левски не са участвали в тото при мача с големия резултат срещу Хасково. Всеки един клуб преди началото на първенството трябва да гарантира, че има милион и половина или два милиона лева. И с колкото да започне, с толкова да завърши в края на първенството", допълни още президентът на Славия. Стефанов говори и за Цветан Василев и за ползите, ако беше построил стадиона в Пловдив.
 
"Ако Цветан Василев беше довършил стадиона в Пловдив, аз лично щях да му сваля шапка, защото това е нещо, което щеше да остане. Дори и да бяха кръстили стадиона на негово име пак щях да съм съгласен, защото това е нещо, което остава. Кралев беше президент на футболен клуб и е запознат с проблемите на футбола отблизо. Ако успее да направи нещо за детско-юношеския футбол чест му прави", каза още той.