ДПС контролира изпускането на пикантна информация за КТБ, според ген. Атанасов

Прокуратурата работи за прикриване на истинския грабеж в банката, отсече депутатът

ДПС контролира изпускането на пикантна информация за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов по повод появилите се миналата седмица списъци с посетителите при банкера Цветан Василиев.

Ген. Атанасов дори загатна, че би могъл да каже, че ако нещо излиза от прокуратурата по скандала „КТБ”, то отново излиза под контрола на движението.

Реформаторът е убеден и в това, че списъците с имената на посетителите на Василев представляват контролирано изпускане на информация, което цели да се отклони вниманието на обществото от най-важните въпроси – „кои са тези кухи фирми, които източиха необезпечено кредити в размер на милиарди левове и кой контролира тези фирми”.

„Прокуратурата дължи много отговори за скандала с КТБ. Там обаче сега не се работи за разкриване, а за прикриване на истинския грабеж в КТБ”, отсече по адрес на държавното обвинение ген. Атанас Атанасов.

„Най-различни списъци ще излизат, но истината е разсекретяване на всичко около КТБ”, обяви от своя страна депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Според него само разсекретяването ще помогне на започването на нормален процес за разкриване на истината за КТБ. „Единственият път е разсекретяване”, заключи Андреев.