Пренесоха абитуриентските балове и в детските градини

Общество

18-05-2015, 07:38

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Родители "хвърлят" за тържества и дрехи почти цяла заплата

Модата на абитуриентските балове се пренесе и в детските градини, пише в. "монитор". Пищни и скъпи тържества с официални рокли и костюми, заря и раздаване на дипломи, станаха хит в някои от великотърновските градини, показа проверка на “Монитор”. Родители признават, че празненствата за завършване на градината на техните малчугани, са им стрували почти колкото абитуриентския бал на по-големите синове и дъщери. “За всички глезотии покрай тържествата, заплатата ми замина. Госпожите били казали на децата да се облекат като Пепеляшка на бала с нови рокли, обувки и дамска чанта. За да не бъде различна дъщеря ми от останалите, естествено аз също трябваше да я пременя според очакванията”, разказа майка на дете от Велико Търново. Тя допълни, че само за “абитуриентската” рокля и обувките джобът й олекнал с около 100 лв. “Освен това детето чуло от някого, че на бала се ходи с нова прическа и маникюр и започна да тропа с крака, че иска. Нямаше как, отидохме в един козметичен салон и там хвръкнаха още 20-30 лв”, разказа още възмутената майка. Допълнително се плащало и за албуми и подаръци, които децата получили от градината, както и за заря. Тържествата включвали и парти в центъра и екскурзия. Отделно родителите заделят пари и за подарък за учителките
“Цялото удоволствие за този детски бал ми струваше над 200 лв. излишно дадени пари”, добави още майката.
“Монитор” научи, че някои от по-заможните родители са взели бала на децата си доста насериозно. Амбициозна майка дори запалила джипа и в продължение на два дни заедно с отрочето си обикаляли софийските бутици за да намерят рокля, с която детето да блесне на бала.
В една от детските градини пък празненствата за завършването на учебната година продължили почти цяла седмица. Първата вечер имало организирано тържество с богата музикална програма и рецитал. След това на официална церемония децата получили дипломи за завършена детска градина и подаръци - възглавнички с техните изображения и стилни албуми със снимките на всички деца и госпожи от градината. Накрая програмата завършила с пищна заря и фойерверки над детското заведение. Два дни по-късно децата били събрани на празник, организиран за тях в търновски парти център, а след още няколко дни заминали и за еднодневна екскурзия.