Порното и видеоигрите влияят на ориентацията и потентността

Прекомерното застояване с видеоигрите и порното предизвикват импотентност и водят до хомосексуални влечения

Филип Зимбардо, психолог и почетен професор в Станфордския университет направи предупреждения, които формират основна част от новата му книга, (Раз)Вързаният мъж, съобщава Индипендънт.

В интервю за BBC World Service Зимбардо говори за резултатите от изследването си, един по-задълбочен поглед към живота на 20 000 млади мъже и техните взаимоотношения с видеоигрите и порнографията в ранните им години.

Той казва: "Нашият фокус е върху млади мъже, които играят прекалено дълго видео игри и го правят в социална изолация, сами в стаята си." "Сега, с лесно достъпната порнография, те комбинират игра на видео игри, и като пауза - гледане на средно два часа порнография в седмицата."

Зимбардо алармира, че има "криза" сред младите мъже, голям брой от които преживяваме "нова форма на пристрастяване" към прекомерна употреба на порнография и видео игра

Изследването заключва, че порното и видео игрите влияят на сексуалната ориентация на момчетата и тяхната потентност. Установено е, че в резултат на тези "занимания" може да се развие "криза на мъжествеността" при момчетата. Според специалистите, "страстта към порното и видео игрите водят до промени в мозъка на човека, които могат да бъдат сравнени с ефектите от употребата на наркотични вещества."

Отделно от въздействието върху психиката, този вид забавление засяга еректилната функция на момчетата. Също така, подрастващите любители на порното, в зряла възраст може да се ориентират към собствения си пол.