Джони Деп бяга от Австралия за да спаси кучетата си

Вчера актьорът напусна страната с частния си самолет заедно с любимците и съпругата си

Кучетата на Джони Деп - Пистъл и Бу, които холивудският актьор внесе в нарушение на правилата в Австралия с частния си самолет, се върнаха обратно в САЩ, за да избегнат евтаназията.

Актьорът, който е в Австралия за снимките на продължението на петия филм от поредицата "Карибски пирати", получи сериозно предупреждение от министъра на земеделието Барнаби Джойс.

"Само защото е Джони Деп, не значи, че е над австралийските закони", каза Джойс.

Австралия има строги закони за карантина при внасяне на животни, които явно Деп не е знаел, пристигайки в Бризбейн миналия месец.

Той беше заедно с двата си йоркширски териера, но не ги декларира на митницата.

"Има си ред, ако искаш да вземеш животни със себе си - взимаш разрешително, те остават под карантина и тогава чак можеш да си ги вземеш", каза Джойс.

Според "Дейли телеграф" звездата и съпругата му Амбър Хърд са уведомили министерството, че излитат в петък вечерта в компанията на двата си йоркширски териера.

Министърът на земеделието обаче, който води от два дни кампания срещу кучетата, обяви, че се страхува дали САЩ няма да откажат да пуснат двете кучета.

Той се показа сериозно загрижен заради тази възможност, обяснявайки, че кучетата може да останат "без национална принадлежност".

"Ако той е нарушил нашите правила, ще спази ли правилата на САЩ?", попита министърът по австралийска телевизия (Australian Broadcasting Corporation).

"Моя грижа е да науча дали САЩ ще ги оставят да се върнат. Ако това не стане, ще има ли къде да отидат?"

Това което изглежда сигурно, е, че актьорът ще трябва да плати глоба заради нарушаването на австралийските закони, които изискват 10 дни карантина за кучетата.

Джони Деп, който играе капитан Джак Спароу в култовата поредица, снима поредния филм на Златния бряг – място, което привлича туристи с възможности на източния бряг на континента.

Поредицата за пиратите е донесла над 3,6 милиарда долара на създателите и разпространителите си.