Йоко Оно и Хилари Клинтън имали любовна афера

Съпругата на Джон Ленън направи шокиращото изявление на презентация в Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис

Американската художничка, певица, граждански активист и вдовица на Джон Ленън -  Йоко Оно,  шокира обществеността с изявлението си за мимолетна любовна афера с Хилъри Клинтън. Според Оно, близки отношения с бившия  държавен секретар на САЩ тя е имала през 70-те години на миналия век.

Шокиращото признание, направено от Йоко Оно в Лос Анджелис по време на представянето на колекцията от чаши и чинии в Музея на модерното изкуство, буквално вцепени журналистите, съобщава WorldNewsDailyReport.

“Имахме кратък роман по времето, когато живеех в Манхатън с Джон, а  Хилъри учеше в Йейл,  но в крайна сметка се разделихме” – казва смеейки се Оно.

Според нея, те се срещали по време на известните протести срещу войната във Виетнам в Ню Йорк през 1970 г., а след това станали не само приятели, но и близки.

Избирането на Клинтън за  президент ще бъде голяма стъпка напред в утвърждаването  на правата на сексуалните малцинства и правата на жените в Америка, счита Оно.

“Имахме общи виждания за равенството между половете, борбата срещу авторитарното, патриархално мъжко общество” – казва още Йоко Оно.

Но, както смятат експертите, такова изявление, напротив, би могло да се отрази неблагоприятно върху шансовете на бившата първа дама Клинтън да спечели президентските избори. Вероятно трябва се очаква  или опровержение на  твърденията на Йоко Оно за лека  бисексуална интрига между  млади дами, или да се признае за  кратко залитане.