Лиляна Павлова: Без пътища няма хляб, няма работа

Опитваме се да вложим повече асфалт с по-малко пари, заяви строителният министър

Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа. Това каза пред Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Дори и зърното, когато се прибере, трябва да се извози, да се закара и да се преработи", посочи тя.

"Тези, които ни критикуват, късопаметни ли са, след като нямат нито един проект за Северозапада? До 2009 г. за нито един път в Северозападна България нямаме нито проект нито проектна готовност. Няма с какво да си пуснем фиша, за да си поискаме европейското финансиране", отбеляза министърът. Тя посочи, че още от първия мандат на Бойко Борисов като премиер е възложено проектирането на направлението София-Видин и участъка София-Мездра.

Във връзка със снимковия материал за пътя между България и Сърбия на лидера на БСП Михаил Миков тя коментира, че пътят е реабилитиран. "Той беше в по-лошо състояние, беше ремонтиран и в момента там има свлачище", добави Павлова.

Тя подчерта, че работата върви и министерството има пълна мобилизация, но в следствие на бедствията има голям брой свлачища в цялата страна, за които се изискват средства. "Едно време планирали "Дунав мост" да го има, но не планирали и не проектирали пътя. Проектирали сме го вече, но сега вече трябват пари. Само участъка Мездра-Ботевград е 340 млн. лева - 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок", коментира тя. "За последните 15 години те управляваха и какво направиха?", попита Павлова.

"Опитваме се със 100 милиона лева да ремонтираме повече, отколкото управлението на БСП смяташе да направи. Опитваме се да вложим повече асфалт с по-малко пари", заяви пред Нова телевизия регионалният министър Лиляна Павлова.

"Знаците и мантинелите са нещо скъпо, в 90% от случаите те са отнесени. В момента, в който има катастрофа, мантинелата трябва да се махне и да се сложи нова", поясни регионалният министър.

Видео от предаването