Открити са останките на падналия US-хеликоптер в Непал

Проблем с горивото e вероятната причина за фаталния инцидент

Останките на американския военен хеликоптер, който изчезна тази седмица, докато доставяше хуманитарна помощ близо до китайската граница в Непал, са били открити, съобщава БиБиСи.

Шестима американски морски пехотинци и двама непалски войници са били на борда. Няма шанс за оцелели, обявиха непалските власти, цитирани от news.bg.

Останките от хеликоптера са били открити на 56 км от столицата Катманду, в планината близо до село Калинчок, на 3 383 м надморска височина. Изпратени са войници да претърсят останките.

Хеликоптерът изчезна в часовете след второто много силно земетресение във вторник, припомня сайтът.

Въпреки че причината за катастрофата все още не е известна, намиращ се наблизо индийски хеликоптер е чул разговор по радиото относно възможен проблем с горивото, подчерта американският полковник Стив Уорън.

Морските пехотинци са работили в околностите на Чарикот, село, което е било тежко засегнато от земетресението, заяви говорител на Американското тихоокеанско командване на американската армия.

Хеликоптерът е летял от летището в Катманду като част от спасителната американска операция „Подадена ръка".

Повече от десет американски военни самолета са били изпратени да помагат и да извършват доставки до районите, отрязани от земетресенията.