Днипро - Севиля не е изненадващ финал за Лига Европа

Спорт

15-05-2015, 13:42

Снимка:

интернет

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте кой колко прибира в Серия А

Скандал в Наполи! Рафа Бенитес хвърли оставка

Победителят от тази година влиза директно в групите на ШЛ

Всъщност финалът на Лига Европа не е изненада. Ще играят Днипро и Севиля. В последните години това е турнирът на отборите от Русия и бившите съветски републики. Каквито бяха преди ЦСКА (Москва) и Зенит (Санкт Петербург).

Сега, на финал са украинците от Днипро (Днепропетровск) които сътвориха подвиг като елиминираха "сигурния" за финала Наполи на Рафаел Бенитес. В Неапол мачът между двата отбора завърши 1:1. В Киев Днипро победи с 1:0.

Другият финалист е обичайния носител на тази купа в последните години Севиля. Испанския тим спечели поредна убедителна победа над Фиорентина на негов терен. В Севиля мачът завърши 3:0 за испанския тим. В Италия отборът на Севиля взе отново двубоя с 2:0.

Ако Днипро не сътворят на финала във Варшава на 27 май поредното чудо, в групите на Шампионската лига ще видим Севиля. Но пък ако Днипро наистина направи подвиг ще получи невероятен бонус  от новия сезон да играе в групите на Шампионската лига. От този сезон победителят в Лига Европа добива право на участие в най-комерсиалния турнир.

Наполи е с огромен бюджет и желанието му е всяка година тимът да играе в най-комерсиалния турнир,а не в Лига Европа.

Все още неаполитанците имат шанс да се преборят за участие в групите на Шампионската лига. В момента Наполи е на три точки зад Лацио три кръга преди края на първенството. Двата отбора имат директен сблъсък в Неапол.

През миналия сезон Наполи се опита да влезе в групите на Шампионската лига като игра плейоф с Атлетик(Билбао) и бе отстранен. Още тогава сезонът тръгна лошо за неаполитанците. Сега ще се опитат в края на шампионата да го спасят като намерят място което да им дава право да атакуват отново групите на Шампионската лига.