Борисов настоя всичко, случвало се в КТБ, да излезе на светло

Премиерът иска да се извадят на светло сметките на партии, партийни лидери, депутати

Разсекретяване на истината за КТБ. За това настоя премиерът Бойко Борисов след парламентарния контрол, когато проведе експресна среща с председателя на парламентарната комисия за КТБ Десислава Атанасова.

Всички, които са ходили при Цветан Василев не по работа, трябвало да си понесат отговорността.

Премиерът е разпоредил цялата комисия КТБ да предложи пълно разсекретяване по казуса – влогове, фирми, физически лица, кредити, цесиите.

„Веднъж завинаги да стане ясно какво е ставало там“, настоя министър-председателят.

Той иска да се извадят на светло сметките на партиите, на партийни лидери, депутати. „Аз ви гарантирам, че аз и важните хора в партията нямаме нищо“, увери Бойко Борисов.

Според него, не е редно висши държавни лица да посещават Цветан Василев не по работа.

Междувременно министърът на икономиката в кабинета на Борисов – Божидар Лукарски, категорично отрече да се е срещал с банкера Цветан Василев по какъвто и да е повод.

Името на Лукарски се появи в разпространения вчера посетителски списък в офисите на банкера, от който изплуваха имената и на други политици.

„Не обръщайте внимание на някакви такива непотвърдени документи“, призова журналистите в парламента министър Лукарски. Той все пак обясни присъствието на името му в списъка с това, че е бил гост на телевизия ТВ7.