Красен Кралев: Трябва да сме справедливи към всички клубове

ЦСКА ще получи базите си, но когато собствеността на клуба бъде окончателно изяснена. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"Ще изчакаме да видим каква ще е съдбата на дружеството и кой всъщност ще представлява сегашния клуб ЦСКА. Законът трябва да се спазва, от нас се иска да предоставим базата на този клуб, който е правоприемника на ЦСКА, който е припознат от феновете и притежава марката и правата за участие.

Кралев бе категоричен, че ръководството на ЦСКА не е търсило среща с него по време на представянето на Варна за Европейска столица на младежта през 2017 г.

Министърът коментира и финансовия феърплей в българските футболни грандове: "Не можеш да харчиш повече от това, което имаш. Клубовете плащат данък за лошия си мениджмънт. Същото е положението и в "Ботев Пловдив". И други клубове, като "Берое", "Черно море", "Локомотив Пловдив", са можели да харчат по 15 милиона лева, при положение, че имат три и щяха да бъдат в същото състояние. Те също искат да станат шампиони, но не и на тази цена", категоричен бе спортният шеф.