Рекламата на тракийската експозиция в Лувъра удължена

Общество

14-05-2015, 16:36

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

БългарияУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

И British Museum кани тракийското злато

Поради големия интерес към изложбата, Сефт III ще краси метрото в Париж още две седмици

Лувърът удължава с още две седмици рекламната кампания в парижкото метро за изложбата "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България" заради големия интерес към експозицията, съобщиха от Министерството на културата.

На всички възлови станции в метрото в Париж, където всеки ден минава огромен поток от хора (от 4 до 4,5 млн. пътници на ден), има монтирани реклами за българската изложба, в която са включени 1629 експоната от 17 български музея.

На рекламните пана и постери на станциите на парижкото метро е бронзовата глава на тракийския цар Севт III от фонда на Националния археологически институт с музей при БАН - шедьовър на античното изкуство и основен акцент в експозицията ни в "Лувър"-а.

От Министерството на културата отбелязват, че интересът към нашето културно наследство, представено в залите на крилото "Ришельо" в Лувъра, продължава да е много голям. Сред многото посетители на изложбата с археологическите открития в България тези дни са били и членове на културна делегация от Хърватия.

Между първите, разгледали забележителната експозиция, още преди официалното й откриване, беше и прочутият американски режисьор, продуцент и сценарист Джордж Лукас (създателят на Междузвездни войни и Индиана Джоунс).

Много споделяния за изложбата ни има и във Facebook страницата на музея, която има над един милион посетители.

Специализираното списание за изкуство и култура Exponaute също публикува специално резюме за изложбата. Съкровищата на траките, бронзовата глава на тракийския цар Севт III и най-новите археологически открития в България ще бъдат в Париж до 20 юли 2015 г.