Алваро Мората се ражда в един ден с Пеле

Кралят на футбола е роден на 23 октомври 1940, испанецът от Юве 52 години по-късно

Името на Алваро Мората нашумя през тази седмица в целия свят. Юношата на Реал (Мадрид) посече своите приятели от "белия балет" с два важни гола  в Торино и в Мадрид за успеха на Юве над испанците с 2:1 и 1:1 .

Алваро Борха Мората Мартин е роден на 23 октомври като Пеле, само, че през 1992 година в Мадрид.

Дали, пред 50 години по-младият футболист от Краля на футбола, не предстои бляскава кариера която вече започна. Още с Реал (Мадрид), а сега и с Ювентус.


Интересно е,че на 13 годишна възраст първият отбор на Мората не е Реал, а мадридския съперник Атлетико където се подвизава от 2005 до 2007 година. Така Мората повтаря съдбата на Раул Гонсалес, който също преди да стане емблема на Реал, започва в градския съперник Атлетико.

След като играе за детските формации на Атлетико, Мората играе една година в крайградския Хетафе. От 2008 до 2010 е в юношите на Реал (Мадрид) който се води Реал-Кастиля.

После играе за Б отбора на Реал. И от 2012 година е в представителния състав на Реал. Влиза като резерва, но изиграва важни мачове за отбора. Дори участва в запомнящия се финал за Реал (Мадрид) в който отборът печели десетата КЕШ/ШЛ. Мората влиза в 79-ата минута на финала с Атлетико(Мадрид) на мястото на Бензема и така вдига с тима "Ла десима".

На 18 юли 2014 Реал може би прави една от най-големите си грешки като го продава на Ювентус. И  сега точно Мората бе футболистът,  който елиминира почти сам любимия си тим с двата кинжални удара станали голове и изхвърлили Реал от полуфинал на Шампионската лига.

Явно на Мората му върви от млад да играе за европейски клубни шампиони. След Реал може да вдигне Купата с големите ушички и с Ювентус.

И после Флорентино Перес, ако още е на поста си като президент на "Бернабеу", да го върне  за по-голяма сума отколкото го бе продал. Или да се опита защото Мората може да реши да остане  в Ювентус където очевидно се чувства добре.