Деп се забърка в пореден скандал в Австралия (ВИДЕО)

Властите заплашват да приспят кучетата на актьора

Холивудският актьор Джони Деп е получил предупреждение да изведе кучетата си от Австралия или те ще бъдат евтаназирани, тъй като при пристигането им в страната не са били поставени под карантина, предадоха световните информационни агенции.

51-годишният Деп е в Австралия за снимките на петия филм от поредицата "Карибски пирати", припомнят агенциите. С него е и съпругата му Амбър Хърд.

Джони Деп е докарал йоркширските си териери Пистъл и Бу с частния си самолет миналия месец, без да декларира пристигането им на митниците и заобикаляйки стриктните австралийски правила за карантина.

"Време е Пистъл и Бу да бъдат изпратени обратно в САЩ", е заявил министърът на селското стопанство Барнаби Джойс пред телевизия Ей Би Си, назовавайки поименно питомците на холивудския актьор.

"Г-н Деп има на разположение около 50 часа, за да изведе кучетата от страната, или ще се наложи да ги евтаназираме. Той може да ги изпрати обратно със същия чартърен полет", е допълнил Джойс, цитиран и от Би Би Си.

Министърът е потвърдил, че Джони Деп не е получил необходимия сертификат или разрешение за вкарване на животните в Австралия. Страната има строги закони за биосигурност, за да се предпази от заболявания, като например кучешки бяс. Благодарение на законите си Австралия успя да предпази гражданите си от епидемиите заразили десетки държави в миналото.

Инспектори са посетили дома, нает от Деп и съпругата му, за да предадат на актьора тридневно предупреждение за извеждане на кучетата от страната, след като животните са били забелязани на път към салон за разкрасяване.

В отговор на предупреждението поддръжници на актьора подписват онлайн петиция с призив към Барнаби Джойс да "не конфискува и унищожава Пистъл и Бу". Подписалите петицията смятат, че ще бъде жестоко, нехуманно и неразумно кучетата да бъдат евтаназирани, както и че това ще бъде лоша реклама за Австралия. Някои от тях предлагат вместо това на Джони Деп да бъде наложена глоба, съобщава ДПА.

На страницата си във Фейсбук от салона за разкрасяване на кучета Happy Dogz пишат, че за тях е било чест да обслужат йоркширските териери на Джони Деп и Амбър Хърд.