Терористите искали да взривят "Мостът на цар Душан" в Скопие

Свят

14-05-2015, 11:43

Снимка:

Twitter

Автор:

БългарияУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Македонските власти: 38 са ранените полицаи при сблъсъците в Скопие

Спецслужби спряха сръбски четници на границата с Македония

Сръбски четници начело с Братислав Живкович в понеделник са били спрени на границата с Македония. Групата "Движение на четниците" е била върната обратно от сръбските спецслужби /БИА/.

Членовете на групата искали да преминат границата и да се отправят към македонския град Куманово за да "помогнат на държавните органи в борбата срещу албанските сепаратисти". Това пише белградското издание "Блиц", което се позовава на източници от БИА. В днешния си брой вестникът публикува "собствено разследване" за въоръжения сблъсък в Куманово, при който загинаха 8 полицаи, а 37 други бяха ранени.

"Албанските терористи, които атакуваха Куманово са имали десет командири. Повечето от тях са на свобода. Част от тях са зад решетките, а други са убити. Всички групи са били във връзка с Даут Харадинай, братът на косовския политически лидер Рамуш Харадинай. Те са били командвани от Малич Нъдрецай.

В групата е имало и граждани от Македония, които са участвали в нападението срещу полицейското управление в Гошинце преди месец, пише още изданието и подчертава, че "групата е имала за задача да взриви "Мостът на цар Душан" в Скопие". "Информацията за нападението в Куманово, която бе разпространена от македонското посолство в Загреб до голяма степен се препокрива с информациите на сръбските спецслужби БИА", пише още белградския вестник.

БГНЕС припомня, че по време на самия инцидент в събота сръбските медии първи съобщиха подробности за случващото се в околностите на Куманово и за разговори между македонския и сръбския вътрешен министър. Те дори твърдяха, че македонската гранична полиция се е оттеглила от границата и поради тази причина властите в Белград са изпратили допълнителни войски за да опазят сръбско-македонската граница.