Ето кои са най-добрите спортисти във врачанско (снимки)

Наградите бяха раздадени по повод 17 май - Деня на българския спорт

На официална церемония днес, в ритуалната зала на община Враца, областният управител Малина Николова и нейните заместници - Ирина Иванова и Мирослав Комитски удостоиха с награди на най-изявените спортни деятели, спортисти и треньори на област Враца за 2014 година. Награждаването традиционно се организира от Областна администрация - Враца и е посветено на 17 май - Деня на българския спорт.

Специални гости на събитието бяха Цветан Антов - съветник на Министъра на младежта и спорта, Росица Стаменова - главен експерт за Северозападния регион на Министерство на младежта и спорта, змс Емил Кръстев - европейски шампион по кик бокс, общински съветници и елитът на спорта във Враца. Специална комисия към Областна администрация - Враца разгледа и обсъди номинациите и реши да награди 25 състезатели, треньори и деятели за особени спортни постижения и принос в развитието на спорта, пише Дарик.

За своите 12 попадения с приз беше удостоен голмайсторът на Футболен клуб „Ботев 2013"- Криводол Александър Аврамов и с треньорът му Румен Славков. 

Наградени съща така са мс Асен Асенов от Спортен клуб по муай - тай „Арис" - Враца и неговият треньор Ангел Иванов. Асен Асенов е носител на златни медали от Световно и Европейско първенство, три пъти държавен шампион за мъже, категория до 60 кг. 

Най-малката участничка в церемонията бе 8-годишната Жанет Карагеоргиева, завоювала два бронзови медала от зонални турнири и седмо място в Националния турнир „Търновска царица". Неин треньор е мс Енчо Димитров.

За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта беше награден Иван Лалев от „Златните момчета" на община Козлодуй, републикански шампион за юноши старша възраст и бронзов медалист от Световното първенство за кадети до 18 години, с треньор Георги Вачев.

С награди бяха удостоени златният медалист от Зоналния турнир и втори в квалификациите за Републиканско първенство - спортистът на община Хайредин - Марио Димитров и неговият треньор Румен Димитров; Държавният шампион за девойки старша възраст в дисциплината хвърляне на копие Мария Тенджерска, от община Мизия и нейният треньор Красимир Тенджерски; Националният състезател по лека атлетика - младежи до 23 години, поставил Национален рекорд на 3000 метра Митко Ценов и неговия треньор Йоло Николов.

Сред отличените бяха републиканският шампион по джу джизцу - Дуо система, възрастова група до 14 години, златен медалист и носител на Националната купа по джу джицу - Никол Петкова от Централен полицейски карате клуб, Школа - гр. Бяла Слатина с треньор Добромир Грамов; Пламен Петков от Атлетически клуб „Враца" с треньор змс Ивайло Младенов, както и Силвия Петкова, състезател по тенис на маса на спортен клуб „Искър" - Роман с треньор Росен Цолов.

В категорията „Спортен деятел" на област Враца за 2014 г. наградите получиха мс Катя Семкова, състезателят по борба и бронзов медалист от Световното първенство мс Николай Каменов и Сребърният медалист от Световното първенство по борба за ветерани - майсторът на спорта Юлиян Георгиев.

В категорията „Принос към развитието на спорта в област Враца" Областният управител Малина Николова връчи награда на кмета на Община Оряхово г-н Росен Добрев.

Заслужилият майстор на спорта Росица Стаменова бе удостоена с почетен приз за цялостен принос в развитието на спорта в област Враца.

Областният управител Малина Николова поздрави всички наградени за техните успехи и им пожела още спортни постижения.

„Съдбата обича смелите, а вие сте безспорно доказателство, че само тези, които проявяват смелост да се състезават, успяват да спечелят" - добави още Малина Николова.